titols llibres

diumenge, 12 d’agost del 2018

Chinoa Achebe


Va neixer l'any 1930, al est de Nigèria. Ha estudiat medicina i literatura en el seu pais i en Anglaterra, ha passat la seva vida entre tots dos paisos. El primer llibre que va ser editat es aquest, sobre els anys 54-55, "TODO SE DERRUMBA" o "Tot se'n va anar en orris"i  va  deixar a la seva mort, el  2010, un gran legat. Ha estat un escriptor reconegut arreu del mon i sempre a un pel de rebre el Nobel.

"Batian los tambores, cantaban las flautas i contenien el aliento los espectadores. ..............Al final Okonkwo tiró al Gato. 

En capítols tancats, l' autor, en una narració clara i senzilla, però que ens arriba fins els budells, va desfent el fil de l'existència d'Okonwo, el protagonista, fidel als seus, a la família, a la terra, als avantpassats, a les lleis i per tant a la seva historia.

En un moment donat, arriba l'home blanc. I va destruint la vida en nom primer d'un Totpoderós i desprès amb l'explotació de la ma d'obra, sense pietat. Amb el poder de qui creu que te la raó. I es diferent.

Aquesta obra ha donat veu poderosa a Chinoa Achebe. Es curta, 200 fulls que ens acompanyaran i donaran empenta  per anar a cercar ràpidament la seguent lectura.

Es molt interessant llegir sobre Africa, un continent exprimit fins l'esgotament, un qui millor ho fa es Javier Reverte. Entendrem moltes coses.