titols llibres

dissabte, 23 de gener del 2016

una casa amb piscina


 

  



          ....... llegit, com qui diu d'una tirada. Primer, perquè les paraules atrapen amb un punt d' ironia o un molt de cinisme.... de cop   intuïm que estem davant d'un llibre on  passen coses de les quals no es parla sovint, i on els  personatges agafen dreceres no gaire còmodes. Els camins i les dreceres,  no donen seguretat, perquè del primer moment al darrer, els arbres no ens deixen veure el món canviant.
"Sóc metge de família," la primera frase....... La darrera  "...es va llençar a l'aigua"... i entremig una bona historia. L'autor es diu Herman Kock, holandes i diuen que ha venut més 2.000.000 de llibres. Enhorabona Herman Kock.

La fiesta del oso






"La fiesta del oso" és un llibre que enganxa perquè la historia que comença amb un acte protocolari i de rutina en un poblet del Pirineu francès, descobrirà per camins de dolor, la veritat explicada una i mil vegades al voltant de la taula per l'avi, fins arribar a tocar el buit. Va de moltes coses, encara que l' autor ens diu en una entrevista, (que es pot veure en un vídeo a YouTube) el molt perillós que és seguir  veritats que circulen per sendes completament allunades del camí de la nostra veritat, enfrontant-nos al dogma que ha estat fe familiar i s'ha cregut sense posar-ho en judici. Si hem de canviar veritats que canvien el passat o influeixen en el present,  s'ens presenta un panorame desolador, ja que hem de refer  la nostra historia i  esquemes. Sense dramatisme en la forma, i amb un llenguatge un pel màgic, arribarem al final. 

Els avis de Jordi Soler van emigrar a Mexic en acabar la guerra, van establir-se i ara és el seu país.
 L'autor ha escrit diverses obres, publicades a arreu, ha tingut diferents feines i és diplomàtic i en aquests moments resideix a Barcelona. També és un autor que no té marketing mediatic i això el fa possiblement un molt bon escriptor.