titols llibres

dimarts, 19 de juliol del 2016

el balcon en invierno









Luis Landero va néixer en Alburque, Extremadura l’any  1948. El llibre es un apropament al passat de l’autor,  de la seva infància i adolescència en el poble fins el trobament amb el seu particular camí en la societat de les presses, en 1001 treballs monòtons i insòlits, i a través d’un llibre en l’aparador d’una llibreria de Madrid cap els 16  anys.

En el llibre ens mostra el  mon rural desconegut per els descreguts urbanites, en tota la seva riquesa humana i cultural, hores d’ara desaparegut.

Ens parla d’una infància feliç, i ens parla de les gotes d’amargor que imposen en major o menor grau els adults als menuts, i la felicitat son moments daurats en llibertat, sota el sol o la pluja.

Ens parla de la emigració, ....uns tancant la porta de la vella casa, sense res més que les seves mans, i d’altres liquidant el patrimoni (el capital, ens diu) en busca de la nova vida, a la capital. Tots ells amb una valentia increible.

Tot ho diu sense nostàlgia, amb gran amor i afecte, i coneixem els seus estius, els seus neguits, les seves paraules màgiques, els llocs on ni hi caben els semàfors, sentim el brunzir dels insectes, les olors,  el gust del pa.... la vida i la mort.


Un llibre on la memòria pren el seu camí i ens pot  fer més generosos..



Nota: En internet hi ha sobrades entrevistes a Luis Landero molt interessants